Televisie kijken waar en wanneer je wil

devices

WeePeeTV, een nieuwe Belgische tv-aanbieder die deze week van start ging, laat je toe om overal en altijd naar televisie te kijken, zolang je maar verbinding hebt met het internet.

Dat is niet nieuw, zelfs niet in ons land. Telenet heeft al zijn Yelo-aanbod en Belgacom heeft TV Overal. Maar het grote nadeel van die diensten is dat je effectief op een (al dan niet draadloos) netwerk van de operator in kwestie moest zitten. WeePeeTV belooft wat het doet: televisie aanbieden op een computer, tablet of smartphone zolang je internet hebt.

WeePeeTV biedt een interessant aanbod van zenders aan: vijf kanalen die je vandaag zou verwachten van een Vlaamse tv-aanbieder en een beperkt aanbod van tien extra kanalen die je vrij mag kiezen. De standaardzenders zijn voorlopig Eén, Canvas, OP12 met Ketnet én VTM en 2BE. Die twee laatste vind je bijvoorbeeld niet terug op Yelo van Telenet, maar nieuwkomers VIER en VIJF ontbreken voorlopig wel nog in het rijtje.

Voor de dienst betaal je omgerekend 10 euro per maand als je meteen een jaarabonnement neemt, maar dat kan alleen prepaid. Je moet dus in één keer 120 euro neerleggen, zo niet kost het je 12 euro per maand.

De dienst wil naar eigen zeggen in eerste instantie vooral digital natives aanspreken. Een groot gemis voor die digital natives is wel het gebrek aan televisie op aanvraag of uitgesteld kijken. Programma’s opnemen is niet mogelijk en programma’s opvragen via iWatch of Net Gemist gaat ook al niet. Je zou verwachten dat net die groep een groot verlangen heeft naar “wat je wil, wanneer je wil”. Het blijft koffiedik kijken of WeePeeTV kan uitgroeien tot een succes…

Bekijk de lancering vanWeePee TV

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s